Start Stoptober en aandacht voor de (S)Topper methode

Binnen WilgaerdenLeekerweideGroep leeft het thema rookvrije zorg al langer. Er zijn zelfs volledig rookvrije locaties en daar zijn we trots op! De start van Stoptober is een goed moment om aandacht te besteden aan dit thema en wat de organisatie hier zoal aan doet.

 

Start Stoptober en aandacht voor de (S)Topper methode

Rookvrij wonen en werken

Stoptober is het nationale stopmoment om (samen) te stoppen met roken. Door 28 dagen lang te stoppen met roken, ervaar je al positieve effecten en vergroot je de kans om voorgoed rookvrij te zijn. Collega’s en cliënten die willen stoppen met roken worden aangemoedigd zich aan te melden via de Stoptober website. Door je aan te melden ontvang je tips en positieve berichten die net dat extra zetje in de rug zijn om door te zetten.

(S)Topper methode

Stoppen met roken is voor mensen met een verstandelijke beperking een enorme uitdaging. Daarom hebben een aantal toegewijde collega’s binnen WLGroep de mouwen opgestroopt en de (S)Topper methodiek ontwikkeld. De methodiek helpt deze doelgroep bij het stoppen met roken. En dat is een succes! Wil je meer weten over de methode en succesverhalen? Je leest hier meer.