Lancering versnelde laagdrempelige mbo-zorgopleiding

In samenwerking met het Horizon College – vanaf het nieuwe schooljaar Talland College – lanceert WLGroep een uniek en laagdrempelig opleidingstraject dat studenten in één jaar in de praktijk klaarstoomt tot begeleider VVT (ouderenzorg) of VG (gehandicaptenzorg). Wie daarna verder wil leren kan met één extra BBL-jaar bij het Horizon College het landelijk erkende mbo3 diploma Verzorgende IG halen. Gisteren, 18 juli, ondertekenden bestuurders Renata Fideli (WLGroep) en Omar Ramadan (Horizon College) hiervoor de samenwerkingsovereenkomst.

Lancering versnelde laagdrempelige mbo-zorgopleiding

Ook route zonder algemene vakken

De zorg schreeuwt om medewerkers. Maar potentiële kandidaten – bijvoorbeeld mensen zonder zorgachtergrond die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid in de zorg willen werken – zien vaak op tegen een lange studie en verplichte vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Het unieke aan de samenwerking van WLGroep en Horizon College is dat het opleiden echt samen wordt gedaan. WLGroep verzorgt de praktische beroepsgerichte trainingen en cursussen via het interne opleidingscentrum ZWOpleidingen. Het Horizon College verzorgt naast de inhoud van het onderwijs ook de begeleiding van de BBL-opleiding door een ervaren docent. Deze draait wekelijks mee in de praktijklessen van WLGroep om de kwaliteit te waarborgen.

 

Iedere maand starten

Sabine Vreeker en Dustin van Hurck zitten bij de eerste lichting studenten en starten in september met de opleiding. Sabine: “Ik heb de afgelopen jaren in een schoenenwinkel gewerkt, maar wilde graag méér voldoening uit m’n werk halen. Na een warm welkom tijdens een informatieavond was ik om, ik heb zin om met ouderen te gaan werken in Het Noorderlandhuis! Ook Dustin kan niet wachten om te starten. “Als werkvoorbereider in de bouw had ik veel kantoorwerk. Nu mag ik aan de slag met mensen met een verstandelijke beperking. Een band met hen opbouwen, weer liefde voor m’n werk voelen en mensen om mij heen hebben, de zorg voelt als thuiskomen.

Méér weten over de nieuwe zorgopleiding? Ga naar www.werkenbijwlgroep.nl/zorgopleiding
Of neem direct contact op met onze opleidingsadviseurs via:
088 – 0451 091
lerenenontwikkelen@zwopleidingen.nl